Een interview met:
Daniëlle Bethlehem

Trainee

Waarom heb je voor het ROKT-Traineeship gesolliciteerd?

Toen ik mijn studie had afgerond, wist ik eigenlijk niet zo goed wat ik wilde doen. Ik had niet het idee dat een specifieke functie bij me paste, dus ben ik een tijdje blijven werken bij het bedrijf waar ik tijdens mij studie werkte. Totdat ik het ROKT-Traineeship voorbij zag komen.

Dit wekte mijn interesse, aangezien ik hierin de mogelijkheden en kansen kreeg om mezelf verder te ontwikkelen. Daarnaast zou ik niet direct vastzitten aan één werkgever, wat ook aantrekkelijk klonk voor mij. Verder was het een mooie kans om mijn interesse in techniek te combineren met de ervaring die ik tijdens mijn studie had opgedaan bij Overheidsorganisaties.

Welke opdrachten voer jij uit tijdens het ROKT-Traineeship?

Mijn eerste opdracht was bij Provincie Overijssel. Hier deed ik onderzoek voor de Eenheid Wegen en Kanalen, team Vaarwegbeheer en Installaties. Ik onderzocht de mogelijkheden voor vernieuwingen in bediening van bruggen en sluizen. Bijvoorbeeld de mogelijkheid om op afstand te kunnen bedienen. De Provincie heeft al een aantal op afstand bedienbare bruggen. Aan mij de taak om te kijken hoe dit verder uitgerold zou kunnen worden. Hierbij speelden zaken als human factors, afleidingsfactoren, werkdruk en inrichting van bediencentrales en panelen een belangrijke rol.

Mijn tweede opdracht was bij KWS in Zwolle. Ik werd gekoppeld aan de KAM-coördinator (Kwaliteit, Arbeidsomstandigheden en Milieu) waarbij ik voornamelijk hielp met acties m.b.t. het klimmen op de Veiligheidsladder. Dit instrument wordt ingezet om te bepalen hoe bedrijven omgaan met zaken omtrent veiligheid en de bewustwording hiervan.

Op dit moment ben ik bezig met mijn derde opdracht, deze vervul ik bij Traffic Service Nederland. Hierbij hou ik mij bezig met het op een aansprekende manier onder de aandacht brengen – zowel intern als extern – van de vele specialisaties van de afdeling consult. Daarnaast werk ik met een collega aan het vernieuwen van een kader voor tijdelijke verkeersmaatregelen voor een externe klant.

Wat maakt dat je het ROKT-Traineeship leuk vindt?

Het is leuk om bij elke organisatie met totaal iets anders bezig te zijn en om overal van te kunnen proeven. Eigenlijk kun je gewoon even ‘jobhoppen’. Zo leer je heel veel in een korte tijd.

Hoe ziet je toekomst eruit? Wat wil je na dit Traineeship gaan doen?

Het is voor mij nog niet helemaal duidelijk welke kant ik na het ROKT-Traineeship op wil. Op dit moment zit ik midden in een loopbaantraject – aangeboden vanuit het Traineeship – om te ontdekken wat ik nu wil na afloop van het Traineeship. Dat ik breed geïnteresseerd ben, is mij wel duidelijk. De focus ligt voor mij dan ook met name op het ontdekken hoe ik deze brede interesse in kan zetten in combinatie met mijn persoonlijke talenten en krachten.

Enthousiast geworden?