Interview met trainee Marjanne Klasen

5 december 2019

Op 2 september 2019 is het ROKT-traineeship begonnen. Vier trainees civiele techniek doen in twee jaar werkervaring op bij verschillende organisaties in de weg- en waterbouw: Rijkswaterstaat Oost-Nederland, provincie Overijssel, KWS en Traffic Service Nederland. 

We vroegen trainee Marjanne Klasen naar haar eerste ervaringen.

Je bent nu bijna drie maanden op weg, hoe gaat het met je? 

Ik heb het hartstikke naar mijn zin! Mijn traineeship is gestart bij Rijkswaterstaat Oost- Nederland. Ik loop mee met de asset manager van het team Wegen binnen Oost- Nederland Noord. In februari ga ik naar Traffic Service Nederland, daarna naar de provincie Overijssel en de laatste periode breng ik door bij KWS. 

Hoe was de beginperiode van het traineeship?

Tijdens de eerste drie weken zijn we overal geïntroduceerd en mochten we aan de betrokken organisaties snuffelen. KWS kende ik al goed; tijdens mijn studie liep ik daar stage en deed ik vakantiewerk. Ook na mijn studie heb ik daar gedurende een periode van acht maanden gewerkt. 

Mijn voorkeur ging uit naar de wegenbouw. Ik vind dat tastbaar maar ook de inrichting van de omgeving vind ik interessant. Gedurende de periode bij Rijkswaterstaat wilde ik geen individuele opdracht maar echt integreren in een team, om zo een goede indruk te krijgen hoe het is om in dienst te zijn. En die kans krijg ik. 

Waar werk je momenteel aan?

Mijn huidige focus ligt op het Programma Veilige Inrichting Bermen. De beginpunten, dus waar de geleiderails uit de grond omhoog komen, worden op dit moment volop aangepast en vervangen. Ze voldoen namelijk niet meer aan de huidige richtlijn. Onlangs was ik bijvoorbeeld op de A1 om daar de vooropname te doen voor de openstelling van dat gedeelte van de A1, hartstikke gaaf om een keer te doen! 

Daarnaast ben ik met de andere ROKT-trainees bezig met een groepsproject. De doelstelling van ons groepsproject is het verbeteren van het innovatieklimaat voor duurzaamheid in de GWW-werken binnen de regio. In eerste instantie voor kunstwerken van de Provincie Overijssel en Rijkswaterstaat Oost-Nederland. Vervolgens willen we de verbeteringen verspreiden naar aangrenzende provincies en gemeenten. In ons onderzoek staat de vraag ‘Wat is een juiste aanpak om innovatie te implementeren in de GWW?’ centraal.  Op dit moment zijn we de voorbereiding aan het afronden en hopen we in 2020 van start te kunnen gaan met ons onderzoek. 

Wat was jouw motivatie om mee te doen met het traineeship?

In januari 2019 ben ik afgestudeerd aan de studie Civiele Techniek op het Windesheim. Ik was toen net 22 jaar en moest er nog niet aan denken om al te moeten kiezen voor één vaste werkgever. Tijdens de laatste stage van mijn studie, bij het tenderteam van KWS, hoorde ik al over het ROKT-traineeship. Dat leek mij wel wat! Ook omdat ik nog geen ervaring had met de overheidswereld. Dat ik mij nog twee jaar bij verschillende werkgevers kan oriënteren, is de perfecte brug tussen mijn studie en een vaste werkgever. 

Wat ervaar jij van de krapte op de arbeidsmarkt als het gaat om techneuten? 

Er wordt flink aan je getrokken vanuit verschillende werkgevers, ook als je nog studeert. Er is een groot tekort aan (jonge) professionals in de civiele techniek. Ik kreeg, net als mijn klasgenoten, wel wekelijks berichtjes via LinkedIn. Doordat er zoveel vraag is, is er ook veel te kiezen. Door het traineeship maak ik straks een weloverwogen keuze tussen de overheid en het bedrijfsleven. 

Wat is je tot nu toe opgevallen?

Ik wist al dat Rijkswaterstaat een grote organisatie was maar de processen zijn écht anders als je uit het bedrijfsleven komt. Wat ik daarvan merk? De doorlooptijden zijn wat langer en je ziet niet altijd even snel de resultaten van wat je doet. Dat is even wennen. En natuurlijk die afkortingen… mijn collega gaf mij de afkortingenlijst om door te nemen. 109 pagina’s! Ach ja, de belangrijkste afkortingen leer ik wel kennen ‘on the job’.  

En echt elke dag is anders. Doordat ik overal mee naartoe mag en bij betrokken word krijg ik een beeld van het werk van de assetmanager. Mijn collega’s geven mij veel vrijheid en betrekken mij echt binnen het team. Niet alleen voel ik me hierdoor ontzettend welkom, het helpt ook bij mijn keuze aan het eind van het traineeship.

Marjanne Klasen