ROKT traineeship civiele techniek:

met projecten aan de opdrachtgevers- en opdrachtnemerskant creëer je in een stroomversnelling kansen voor de toekomst.

Programma

Op 1 september 2019 start ROKT traineeship civiele techniek. ROKT duurt twee jaar. In deze periode werk je steeds 8 maanden aan interessante projecten bij één van de organisaties: Rijkswaterstaat Oost-Nederland, Provincie Overijssel, KWS en Traffic Service Nederland. Bij iedere organisatie werk je aan een ander project. Dit doe je alleen of met een van de andere vijf trainees.

Je hebt een vaste coach die je begeleidt met jouw eigen ontwikkelingsplan. Daarnaast vinden er tijdens het traineeprogramma opleidingsdagen plaats. Tijdens deze dagen staat jouw persoonlijke ontwikkeling centraal. Je vormt samen met in totaal zes trainees een netwerkgroep waarin je ervaringen kunt uitwisselen. Ook van elkaar kan je veel leren. Als groep word je hier ook verder in begeleid en werk je ook samen aan organisatie overstijgende vraagstukken.

Opleidingsdagen

Voor het opleidingsprogramma sluiten we met ROKT aan bij het traineeprogramma van Rijkswaterstaat. Samen met je mede trainees en enkele trainees van Rijkswaterstaat volg je diverse inspirerende trainingen op het gebied van adviseren, persoonlijk leiderschap, effectief beïnvloeden, politiek bestuurlijke sensitiviteit en integraal projectmanagement. Daarnaast zijn er nog enkele opleidingsdagen die jullie gezamenlijk mogen invullen.

Intervisie

Naast het leren van experts op diverse vakgebieden, kunnen jullie vooral ook veel leren van elkaar. Jullie lopen immers tegen vergelijkbare uitdagingen aan en kunnen met elkaar komen tot oplossingen waardoor jullie traineeperiode nog beter wordt. Er wordt binnen het programma dan ook uitdrukkelijk ruimte vrijgemaakt voor intervisie. Uiteraard onder begeleiding van een professional.

Gezamenlijke projecten

De werkgevers achter ROKT zullen jullie vragen om samen overkoepelende projecten op te pakken. Projecten die de grenzen van de individuele organisatie overstijgen. Kortom, projecten waarbij jullie frisse blik essentieel is. Zijn jullie bijvoorbeeld in staat om op het gebied van circulair bouwen en onderhouden de markt en overheidspartners bijeen te brengen? Of zien jullie mogelijkheden om de overheid en het bedrijfsleven ondanks de veelal uiteenlopende belangen te verbinden? Het harde werken moet natuurlijk ook beloond worden, check je ontwikkelingsmogelijkheden!